Intense media online
Image default
Recreation / Travel

Wandelroutes door België

Wandelen is gezond en ontspannen. Tijdens het wandelen kunt u veel natuur en steden tot in detail ontdekken. Minder leuk is het om telkens weer uit te vinden waar u bent en welke richting u op moet, om te voorkomen dat u verdwaald. Dit is gemakkelijk op te lossen door de gemakkelijk te downloaden kant en klaar wandelroutes door de verschillende gebieden in België.

Wandelroutes Antwerpse Kempen

De Antwerpse Kempen is een mooi gebied om te wandelen. Met de Herentals-Tielen wandelroute ontdekt u de Kempische heuvelrug, met veel bossen en natuur en kunt vogels observeren in een speciale kijkhut. Wilt u uw wandelroute combineren met natuur en monumentale gebouwen dan download u de wandelroute Vorselaar. De route leidt u langs 14 kapellekens en een prachtig kasteel, waarbij u zich in de sferen van Doornroosje waant. De wandelroutes door de Antwerpse Kempen kennen veel verschillende wandelroutes die u kunt downloaden. Er zit altijd wel een gebied tussen die voor u interessant is.

Wandelroutes Belgische kust

Wandelen door de Belgische kust is populair. Er zijn dan ook verschillende wandelroutes te downloaden die u door het gevarieerde duinenlandschap leiden en waarbij u de verschillende Belgische kustplaatsjes kunt ontdekken, zoals De Panne en Koksijde. Geniet vanuit de duinen van het prachtige panorama over de zee en wandel door de kronkelende zandpaden. Ook de wandelroute door de Zwinstreek is prachtig met veel natuur, waarbij u de kans loopt om Shetlandpony’s en Schotse hooglandrunderen tegen te komen. Leer de Belgische kust goed kennen met de wandelroutes door de Belgische kust.

Wandelroutes Haspengouw

Tijdens de wandelroute van Sint-Truiden naar Wilderen wandelt u langs de stadsrand van Sint-Truiden tussen de fruitbomen en langs beekjes, schapen, koeien en paarden. U bent optimaal verbonden met de natuur. Maar misschien wilt u wel het historische stadje Borgloon ontdekken. U wandelt door het stadje, maar ook door de naastgelegen nog onontdekte natuur. De wandelroutes door Haspengouw kenmerken zich vooral door uitgestrekte landschappen, waarbij u helemaal tot rust komt.

Wandelroutes Hageland

Met de wandelroutes door Hageland wandelt u rondom het kasteel van Horst en de natuurlijke omgeving. U proeft tijdens deze wandeltocht de geschiedenis van het kasteel en de wandelroute is ook erg kindvriendelijk. Maar er is ook een wandelroute te downloaden die u brengt in provinciedomein het Vinne. Het gebied bevat het grootste binnenmeer van Vlaanderen, met eromheen allerlei flora en fauna. Tevens ontdekt u tijdens deze wandelroute het stadje Zoutleeuw, met historische gebouwen en kunstschatten. Hageland is absoluut het ontdekken waard. Kijk gerust ook naar andere interessante wandelroutes!

 

https://www.reisroutes.be