Intense media online
Image default
Offers

Waarom jij een reddingsboei nodig hebt en welke bij jou past!

 

Het varen van een boot kan de mooiste en leukste hobby ter wereld zijn. Door verschillende omstandigheden kan dit soms onverhoopt omslaan. Het weer kan ineens een stuk slechter worden of nog veel erger: een kameraad geraakt te water. Hier wil je liever niet aan denken, maar het is een mogelijkheid. In zo’n geval wil je niet dat je geen reddingsboei aan boord hebt. Het is dus altijd goed om voorbereid te zijn op het onverwachte. Het toegooien van een boei redt levens. In deze blog gaan we een aantal tips bespreken voor het kopen van een reddingsboei. Zo kan je veilig en met een gerust hart gaan varen!

 

Verschillende soorten reddingsboeien

 

De vaakst voorkomende reddingsboei is de hoefboei. Dit reddingsmiddel heb je vast zelf weleens om de nek gehad op vakantie. Deze boei, heeft een vorm van een hoefijzer en wordt vaak preventief uitgereikt op korte tochten. Deze boei is gemaakt van zacht kunststof, dit omdat het niet al te veel pijn doet als je het om de nek draagt. Ook de ronde boei is regelmatig terug te zien op verschillende boten. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze boei een ronde vorm en is het gemaakt van stevig en hard plastic.

 

De reddingsboei voor jou

 

In eerste instantie lijkt een reddingsboei misschien niet al te fabuleus, maar toch proberen producenten er steeds vaker wat moois van hun boeien te maken. De reddingsboeien zijn steeds vaker te verkrijgen in verschillende kleuren, hoe leuk! Bij Boottotaal kan je bijvoorbeeld terecht voor blauwe, oranje, gele en witte varianten. Zij bieden ook verschillende formaten aan, zodat de persoon in nood niet bang hoeft te zijn dat de band te klein is voor de nek. Om er zeker van te zijn dat je de reddingsboei echt kunt gebruiken in geval van nood, is het belangrijk dat de boei op een toegankelijke plek hangt. 

 

Boeien van Boottotaal 

 

Bij Boottotaal kunt u alle reddingsboeien online bestellen, zodat het je tijd en moeite spaart, om naar een winkel te gaan. Deze verkoper levert verschillende bootmaterialen. Neem dus vooral een kijkje op hun site!

 

https://www.boottotaal.nl/