Intense media online
Image default
Recreation / Travel

Tips voor het krijgen van een elektrische fiets van de zaak

De elektrische fiets is bezig met een flinke opmars. Veel mensen verkiezen de elektrische fiets tegenwoordig over de reguliere fiets. Dit is lang niet meer alleen het geval onder oudere mensen, maar ook onder jongeren! De kosten van een elektrische fiets worden ook steeds lager, zeker als ook uw werkgever mee betaald bij het aanschaffen van de elektrische fiets. Dit komt onder andere omdat het meer onder de aandacht komt waardoor de technologie snel ontwikkelt. Deze ontwikkelingen maken het goedkoper voor fabrikanten om het te maken. In dit artikel vind u een aantal tips voor het krijgen van bijstand van uw werkgever voor het aanschaffen van een e-bike.

Fietsplan?

In 2015 is de oude regeling voor het verkrijgen van een fiets van de zaak afgeschaft. Toch kunt u nog wel rekenen op een bijdrage van uw werkgever. Er bestaat niet langer regels voor het verschaffen van een bijdrage maar dat biedt u ook juist veel mogelijkheden.

Nieuw fietsplan

Er zijn twee opties voor werkgevers. Als u een elektrische fiets wilt via uw werk dan kunt u de werkkostenregeling of WKR in werking stellen. De tweede manier om een elektrische fiets van de zaak te krijgen is het nieuwe fietsplan. Let op deze regeling gaat waarschijnlijk pas vanaf 2020 in werking. In het nieuwe fietsplan wordt een renteloze lening verstrekt door de werkgever. Deze wordt afgelost met de kilometervergoeding die u van uw baas ontvangt.

Welke e-bike wilt u?

Nu u weet hoe u een elektrische fiets van de zaak kan krijgen is het van belang dat u de juiste elektrische fiets koop die precies bij u past! Zo zijn er tegenwoordig vele opties beschikbaar op het gebied van snelheid, design en prijsklassen. Bent u geïnteresseerd in een elektrische fiets? Zoek dan eenvoudig een elektrische fiets uit op de website van Atlas fietsen en bespreek de mogelijkheden door met uw werkgever. Enorm Veel fietsplezier toegewenst!