Intense media online
Image default
Offers

Tips voor het inrichten van je werkkamer

Nu thuiswerken steeds normaler wordt, besluiten meer mensen thuis een werkkamer in te richten. Het is belangrijk dat jij je in de werkkamer goed kunt concentreren en ongestoord kunt werken. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het inrichten van je werkkamer.

Functioneel
Het is natuurlijk fijn als je werkkamer er leuk uitziet, maar uiteindelijk is het belangrijker dat je goed kunt werken op je eigen kantoor. Lang niet alle tafels, stoelen en andere meubels zijn geschikt voor een thuiswerkplek. Ga voor een degelijk bureau en een goede bureaustoel. Je wilt aan het einde van de werkdag natuurlijk geen last krijgen van je rug of nek. 

Opbergruimtes
Rommel leidt enorm af. Je doet er daarom goed aan om te zorgen voor voldoende opbergplekken. Koop bijvoorbeeld een kast met gesloten deuren waar je kantoorspullen in kunt opbergen. Houd je bureau opgeruimd en netjes. Een pennenbakje en papierhouder kunnen al enorm helpen. 

Verlichting
Het is belangrijk dat de werkplek goed verlicht is. Een kleurtemperatuur tussen 4600K en 6500K is het meest geschikt voor een werkplek. Deze kleurtemperatuur komt namelijk het meest overeen met daglicht en helpt je te concentreren en zorgt ervoor dat je alert blijft. Plaats jaloezieën voor de ramen, zodat je de hoeveelheid daglicht in de ruimte zelf kunt reguleren. 

Stopcontacten
Houd bij het inrichten rekening met de locatie van de stopcontacten. Je moet elektrische apparaten, zoals een laptop of printer, namelijk wel kunnen aansluiten. Werk de kabels vervolgens mooi weg. Je kunt bijvoorbeeld een kabelgoot onder het bureau bevestigen.

https://raamdecoratiedeal.com/