Intense media online
Image default
Recreation / Travel

Tips om studenten te recruiten via social media

Voor steeds meer bedrijven is social media belangrijk. Dit geldt ook voor de recruitment. Het is een ideale manier om studenten aan te trekken voor stages, bijbanen en startersfuncties. In deze blog geven we tips hoe je het beste als recruiter jouw aanwezigheid op social media kunt optimaliseren.

  1. Maak het persoonlijk

Het is belangrijk dat je laat zien dat er echt een persoon achter een social media account zit. Laat bijvoorbeeld een foto zien en vermeld in je bio wie het account beheert.  Je kan dan ook makkelijker vacatures versturen die gepersonaliseerd zijn.

  1. Kiest de juiste periode om studenten te werven

Voor veel studenten is aan een nieuwe studie beginnen overweldigend. Ze wachten daarom vaak met het vinden van een nieuwe bijbaan tot de eerste drukke periode voorbij is.Over het algemeen kijken ze daarna pas of hun studie te combineren is met een bijbaan. Rond november krijgen ze meestal hun eerste tentamenresultaten. Dit is voor recruiters een goede periode om te werven.

In januari zijn er veel studenten die ervoor kiezen om te stoppen met hun studie. Dit heeft namelijk geen verdere consequenties voor hun studie of studiefinanciering. Dat betekent dat ze tot september fulltime ingezet kunnen worden voor bedrijven. Daarom zijn januari en februari goede maanden om studenten te werven.

  1. Gebruik meerdere social media kanalen

De belangrijkste social media kanalen zijn Youtube, Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Het aantal gebruikers onder de studenten neemt alleen maar toe. Daarnaast wordt mobiel solliciteren en Whatsapp steeds populairder om met kandidaten te communiceren.

  1. Biedt een uitdagende functie aan  

Er zijn steeds meer studenten op zoek naar een bijbaan die iets bijdraagt aan hun cv. Het is daarom belangrijk dat je als recruiter een baan aanbiedt, die ook echt iets kan toevoegen aan het cv van de student.

Ieder bedrijf biedt verschillende aspecten aan die voor studenten interessant kunnen zijn. Een horecaondernemer die bijvoorbeeld studenten in dienst heeft die marketing & communicatie studeren, zou je de social media accounts kunnen laten beheren van het bedrijf. Daarnaast zou je ze kunnen mee laten denken over de marketing strategie.

Heb je een rechtenstudent in jou bedrijf rondlopen? Laat deze de algemene voorwaarden nalopen, of meegaan naar een afspraak met uw accountant.

Op zoek naar de juiste recruitment om studenten te werven? Kijk dan op XL Studenten Uitzendbureau en vind de geschikte studenten om jouw diensten te vervullen.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl