Intense media online
Image default
Recreation / Travel

Reisverzekering? Check de Allianz reviews en oordeel zelf

Als je binnenkort op reis of op vakantie gaat kan het de moeite waard zijn om na te denken over een reisverzekering. Afhankelijk van de duur, grootte en bestemming van je reis kun je kiezen voor verschillende soorten reisverzekeringen. De absolute marktleider op dit gebied is Allianz Global Assistance. Deze Duitse gigant in verzekeringsland verzorgt meer reisverzekeringen dan iedere andere verzekeringsmaatschappij. Ze hebben wereldwijd ruim 400.000 dienstverleners klaar staan om klanten te woord staan in hun eigen taal. Ze zijn ook met vestigingen te vinden in maar liefst 34 landen.

 

Heb ik een reisverzekering nodig?

Als je nooit op reis of vakantie gaat, heb je ook geen reisverzekering nodig. Maar je hoeft geen ervaren wereldreiziger te zijn om de voordelen van een reisverzekering te ervaren. Ook voor een stedentrip van een weekend kun je een kortlopende reisverzekering afsluiten. Voor een klein bedrag ben je dan verzekerd voor bijvoorbeeld diefstal en schade, maar ook voor kosten als je de reis voortijdig moet afbreken door ziekte of ongeval. Maar denk ook aan specialistische kosten zoals ambulancevervoer, langer verblijf door calamiteiten, of het inzetten van reddings- of opsporingsacties.

 

De juiste reisverzekering kiezen

Nu je weet dat het een goed idee is om jezelf te verzekeren wanneer je in het buitenland bent, moet je nog wel de juiste polis vinden. Als je vaak in het buitenland bent is een doorlopende reisverzekering wellicht een goed idee. Hiermee ben je het hele jaar door verzekerd en hoef je er niet bij stil te staan. De premiekosten hiervoor zijn relatief laag, maar wel constant. Ga je juist niet zo vaak het land uit? Dan is een kortlopende variant geschikt voor jou. Voor deze verzekering betaal je één keer premie en heb je dekking voor de duur van je reis. Zowel Allianz als andere maatschappijen hebben een breed aanbod aan verschillende reisverzekeringen.

 

De reviews van Allianz spreken voor zichzelf

Je kunt tegenwoordig overal reviews van bedrijven vinden. Ook van Allianz Global Assistance zijn genoeg reviews te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens hier. Hier lees je de reviews van klanten en gebruikers van Allianz. In hun reviews zul je zien dat ze Allianz hoge cijfers geven. Je kunt ook de reviews lezen over andere maatschappijen die reisverzekeringen aanbieden. Zo kun je zelf een weloverwogen beslissing nemen. En of je uiteindelijk voor Allianz kiest of niet, met behulp van deze reviews kun jij de beste reisverzekering voor jouw situatie vinden. Zo ga je met een gerust hart op vakantie.