Intense media online
Image default
Recreation

Loonbelasting doen

Iedereen in Nederland moet voor 1 mei weer loonbelasting aangeven. Voor de één een makkie, voor de ander absoluut niet. Heb je iets met cijfers of niet? Dat maakt namelijk een heel verschil. Daarnaast is het belangrijk om de boekhouding op orde te hebben. Dat kun je zelf in mappen hebben digitaal of gewoon in de kast. Of je kunt een boekhouder zoeken die je helpt bij het doen van loonbelastingaangifte.

Zelf aangifte doen bij Belastingdienst

De Belastingdienst heeft het eigenlijk best wel makkelijk voor elkaar. Je logt in met je Digi D en ze hebben de gegevens al klaar staan die bij hen bekend zijn. Het inloggen kan via de app, maar ook gewoon via de website. Vervolgens check je of alles klopt of dat je nog iets moet wijzigen of toevoegen. Je moet denken aan je eigen gegevens, je inkomsten, je uitgaven, maar ook die van je fiscaal partner.

Een boekhouder kan je helpen

Je hoeft het niet zelf te doen, er zijn namelijk genoeg mensen die je kunnen helpen. Duizelen de cijfers je voor je ogen? Snap je niet waar ze het bedrag vandaan hebben? Weet je even niet zo goed waar je allemaal aan moet denken? Een boekhouder weet precies waar jij aan moet denken. En die is ook op de hoogte van de nieuwste regels waar jij misschien wel van kan profiteren. Een eigen bedrijf net opgestart? Misschien kun je wel gebruik maken van een kleine ondernemersregeling of een bepaalde subsidie. Zelf zie je dat snel over het hoofd of zou je er niet zo snel aan denken. Een boekhouder wel. Het kost misschien wat geld om een boekhouder in te huren, maar het is het dubbel en dwars waard als je alleen maar profiteert. Profiteer je niet van regels vanuit de overheid, dan profiteer je wel van het feit dat het juist wordt ingevuld en je geen boetes hoeft te betalen.

Vraag Accountantskantoor Utrecht om hulp

Om je loonbelasting aan te geven is het dus belangrijk om op de hoogte te zijn van wat je inkomsten en kosten zijn, maar ook dat van een eventueel fiscale partner. Een boekhouder kan je daarbij helpen. Bijvoorbeeld 4-Vision, Accountantskantoor in Utrecht en omstreken.

https://www.4-vision.nl/