Intense media online
Image default
Business

Hoe schrijf je een pakkende nieuwsbrief

Nieuwsbrieven zijn nog steeds een vorm van communicatie die veel worden gebruikt. Doordat mensen tegenwoordig vaak hun e-mail op hun telefoon hebben is het juist een effectieve manier om een boodschap over te brengen. Hier kun je als marketeer of communicatiespecialist weer goed op inspelen door juist voor deze groep mensen een pakkende nieuwsbrief te schrijven. In dit artikel kan je dan ook meer lezen over hoe je een goede nieuwsbrief schrijft en geven we je een aantal tips. 

Schrijf voor de mobiele lezer 

Zoals we net al schreven worden nieuwsbrieven voornamelijk geschreven voor de mobiele lezer. De meeste mensen openen hun mails namelijk op hun mobiele telefoon of een tablet. Hierdoor moeten er wel wat aanpassingen in de nieuwsbrief gedaan worden. Zo moeten afbeeldingen bijvoorbeeld ook goed zichtbaar zijn in het mobiele formaat. Teksten mogen ook niet te klein zijn. Bepaalde opbouw van je mail kan ook veranderen zodra het op mobiel wordt getoond. Bekijk dit altijd van tevoren zodat je niet voor verassingen komt te staan wanneer je de nieuwsbrief al hebt verstuurd naar je abonnees.  

Goede teksten schrijven 

Het lijkt misschien voor zich te spreken, maar het is enorm belangrijk om goede en pakkende teksten te schrijven in je nieuwsbrief. Dit begint al bij de onderwerpregel. Maak de lezer hier nieuwsgierig door een prikkelende onderwerpregel toe te voegen. Deze moeten ervoor zorgen dat de lezer het interessant vindt om door te klikken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de naam van de lezer toe te voegen of een gedeelte van een aanbieding uit te lichten. De teksten in de nieuwsbrief zelf mogen simpel en kort zijn. De lezer scant de e-mails namelijk in plaats van ze volledig door te lezen. Hierdoor moet je ervoor zorgen dat wat je schrijft duidelijk en interessant is zodat de boodschap goed overkomt.  

Nieuwsbrieven uitbesteden 

De strategie achter het schrijven en versturen van nieuwsbrieven noemen we ook wel e-mailmarketing. Hierbij komt echter nog veel meer kijken. Denk bijvoorbeeld aan het verzamelen van nieuwsbriefabonnees of het automatiseren van de e-mails. Net als social media marketing of SEO kun je e-mailmarketing uitbesteden aan iemand anders. Is dit iets voor jou? Kijk dan eens naar een goed marketingbureau om je verder van dienst te zijn.