Intense media online
Image default
Recreation / Travel

Hoe ongezonde suikers vermijden

We eten met z’n allen teveel suiker, het zit tegenwoordig ook overal in je voeding en in onze supermarkten,dus als je niet oplet zit je al snel over de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Gelukkig zijn er ook natuurlijke zoetstoffen. De diepe, volle en complexe smaak van natuurlijke onbewerkte zoetstoffen  zoals bruine rijststroop, dadels (en ander gedroogd fruit), ahornsiroop en yacon siroop, en kokosnoot suiker zijn vele interessanter en geven meer voldoening dan witte suiker. Witte suiker en andere geraffineerde suikers zijn vervaardigd in chemische processen en dragen bij tot een hele resem ziektes; omdat ze geen nutriënten bevatten, dient ons lichaam tijdens het verteringsproces terug te vallen op vitaminen en mineralen, wat zorgt voor tekortkomingen.

Zijn natuurlijke zoetstoffen de oplossing?

Zelfs als zijn de natuurlijke zoetstoffen die hierboven vermeld worden geconcentreerd, toch bevatten ze nutriënten en beletten ze een piek in de bloedsuikerspiegel. Desalniettemin is teveel van elk soort zoetstof slecht voor de gezondheid, en dus zijn ze bestemd voor occasioneel gebruik.

Bruine rijststroop

Bruine rijststroop is een volkoren zoetstof dat minder slecht is voor de balans van natuurlijke mineralen in ons lichaam dan geraffineerde witte suiker. Het bevat 50% maltose dat een trage spijsvertering veroorzaakt waardoor het traag in onze bloedsomloop komt. Bruine rijststroop heeft een honingachtige smaak en kleur. Deze stroop vind je enkel in gespecialiseerde voedingswinkels.

Ahornsiroop en esdoorn suiker

Ahornsiroop is een zoete stroop gemaakt van sap van de esdoorn. In de winterperiode slaan deze bomen vaak suiker op in hun wortels, die met het sap door de bastvaten naar boven stroomt in het voorjaar. Ahornsiroop is ideaal wanneer je droge zoetstof nodig hebt of suiker wil vervangen. Deze kan je in de gewone supermarkt als Delhaize en Albert Heijn terugvinden.

Zorg wel dat de stroop die je koopt altijd puur is, imitaties bevatten namelijk een hoog fructose volume.

 

https://www.folderbode.be/nl/