Intense media online
Image default
Offers

Een gevoelige maag bij honden

Een probleem wat veel voorkomt is een gevoelige maag. Dit komt bij mensen en bij dieren voor. Maar voornamelijk honden kunnen hier aardig last van hebben. Dit is dan ook een vervelend probleem, want honden kunnen je lastig vertellen waar ze last van hebben. Maar voor jou als baasje is dit ook zeer vervelend, je merkt namelijk wel dat de hond ergens last van heeft, maar je weet niet goed wat. Honden kunnen last hebben van allergieën en intoleranties, waardoor de maag en darmen gevoelig worden. Gelukkig zijn er een paar kenmerken wat te maken heeft met een gevoelige maag; het eten van gras, mest of poep. Daarnaast kan ook winderigheid en boeren voorkomen. Als deze symptomen een tijd aan houden is het verstandig om actie te ondernemen, het zou namelijk heel erg zijn voor je hond dat de klachten erger worden. Wil je graag meer informatie over Gevoelige honden? Lees deze blog dan verder, wij vertellen hier namelijk meer over.

 

Hier kun je het aan herkennen

Als je hond een opgebolde rug heeft een aangespannen buik en poten die iets te veel onder het lichaam staan, kan het zijn dat je hond last heeft van de maag. De andere symptomen kunnen het eten van gras zijn, winderigheid, diarree, braken en je hond kan beginnen te kreunen. Maar het kan ook zijn dat je vaak van voeding wisselt en dat de maag daardoor van streek is. Een tip is dus; wissel niet te vaak van voeding en ververs het drinkwater regelmatig. 

 

Check de ontlasting

Gelukkig is het mogelijk om aan de ontlasting van de hond te zien of de hond last heeft van zijn maag. Op deze manier kan jij er alvast een beetje rekening mee houden, want een slechte ontlasting is voor niemand een pretje.  Als jouw hond diarree hebt dan weet je het zeker; de maag is van streek

 

Meer weten over een gevoelige maag bij honden?

Het voer speelt een grote rol bij de maag van honden. Bellfor is de partij die een ruim assortiment heeft. Het voer van Bellfor is speciaal gemaakt voor honden met gevoelige maag en darmen. Aan de hand van dit voer weet je zeker dat jou hond binnenkort geen last meer heeft.

 

https://nl.bellfor.info/