Intense media online
Image default
Offers

Dit zijn de voorwerpen die niet mogen ontbreken bij jou in de auto

Een autoverzekering is een verzekering die je zeker moet hebben, maar je kan het nog veiliger maken voor jezelf. Er zijn namelijk meerdere voorwerpen die verplicht in een auto moeten zitten, maar er zijn ook voorwerpen die gewoon handig zijn om in de auto te hebben liggen. Wil je weten wat? Lees dan snel verder!

 

Deze voorwerpen mogen niet ontbreken

 

In Nederland mag je bij pech of een ongeluk ook alleen de waarschuwingslichten gebruiken. Doen deze het niet? Dan ben je alsnog aangewezen op de gevarendriehoek. In veel Europese landen is het wel verplicht om altijd een gevarendriehoek in de auto te hebben. Leg er daarom voor de zekerheid 1 in de kofferbak. Een gevarendriehoek is een waarschuwingsbord. Het kan namelijk voorkomen dat je stil komt te staan langs de weg, en aan de hand van deze driehoek kan je andere weggebruikers waarschuwen. Zet de gevarendriehoek op ongeveer 30 meter van de auto.

 

Als jij je rijbewijs hebt gehaald krijg je het bewijs dat je kan rijden. Dit pasje dien je dan ook altijd bij je te dragen. Als jij je rijbewijs niet bij je draagt kan het maar zo zijn dat je een boete krijgt van €95. En dit is natuurlijk hartstikke jammer geld.

 

Aan de hand van een groene kaart kan je laten zien dat je verzekerd bent. Het zegt namelijk dat je een autoverzekering hebt. Daarnaast is de kaart zeer handig als je op reis gaat, er staat namelijk op in welke landen je verzekerd bent. Het nummer van de landen staat er ook op, als je een keer pech hebt weet je zeker dat je het goede nummer belt.

 

Het kan zo gebeuren, van het een op andere moment sta je stil langs de kant. Het kan zijn dat je pech hebt of in een ongeluk terecht bent gekomen. Uit de auto stappen op een snelweg is altijd gevaarlijk, denk er daarom aan om een hesje mee te nemen. Op deze manier zien de andere weggebruikers jou een stuk beter. Daarnaast is het in andere landen verplicht om bij je te dragen.

 

Een verbanddoos is niet alleen handig, maar ook verplicht in sommige landen. Denk aan; Griekenland, Kroatië, Oostenrijk, Slowakije en Turkije. Gelukkig zijn er speciale verbanddozen te koop waar alles in zit wat je nodig hebt, maar die niet meteen het hele dashboardkastje in beslag neme.

 

 

Het is dan ook de nachtmerrie van elke automobilist, maar het kan zo gebeuren; met de auto het water raken. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Als je een noodhamer in de auto hebt kan je de ruit los slaan, waardoor je gemakkelijk uit de auto komt. Het verstandigst is om meer dan 1 hamer in de auto te hebben, er is niks zo vervelend al 1 hamer doorgeven in een noodsituatie

 

Als je met een kapotte lamp rijdt riskeer je een boete van €140, en dit is een boete die makkelijk te voorkomen is. Heb daarom genoeg reservelampen in de auto en het nodige gereedschap. Als je het zelf kan vervangen dan is het mooi meegenomen, en anders wordt het een bezoek aan de garage.

 

Als je niet weet hoe je een band moet verwisselen denk je er waarschijnlijk niet snel over na om een reserveband in je auto te leggen. Maar dit is verplicht!

Leg ook meteen een schroevendraaier, kruissleutel, krik en wielmoeren in de auto. Anders is het lastig om de band te verwisselen. Goed om te weten: de bandenspanning van een reserveband moet 0,5 hoger liggen, zodat hij meteen klaar is voor gebruik.

 

Een autoverzekering afsluiten

Als je alle bovengenoemde voorwerpen in je auto hebt, ben je zeker een stuk veiliger op de weg. Maar ongelukken kunnen nog steeds gebeuren, daarom is het altijd verstandig om een autoverzekering bij InShared af te sluiten. Op deze manier weet je namelijk dat je goed verzekerd bent!

 

https://www.inshared.nl/