Intense media online
Image default
Marketing

Dit is wat Google Ads je kan bieden

Veel mensen hebben er ondertussen wel al van gehoord, maar weten nog niet precies wat het is. We hebben het hier over Google Ads. Voor de duidelijkheid; het antwoord op de vraag “wat is Google Ads?” is simpel te beantwoorden. Het is een dienst van Google waarmee je binnen het netwerk van Google kunt adverteren. Deze netwerken mogen er zeker zijn met twee miljoen websites, honderdduizenden apps en ook bekende Google programma’s als Maps, You Tube en Search. Hoger in Google komen met jouw website? Schakel dan ook altijd een professional in.

Adverteren via Google Ads kan zeer de moeite waard zijn

Adverteren via Google Ads kan zeer de moeite waard zijn. Het is dan wel goed om dit aan de professional uit te besteden. Ook Google Shopping Ads uitbesteden is heel verstandig. Ten eerste mis jij als ondernemer vaak de tijd en de parate kennis om het onderste uit de kan te halen. Zo kom je zelf niet meer aan jouw eigen werk toe en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Adverteren binnen de grootste zoekmachine ter wereld

Zoals gesteld is Google Ads het bekende advertentieprogramma van Google, de grootste zoekmachine ter wereld.  Je kunt middels Ads adverteren op zoektermen. Dit houdt in dat jouw advertentie alleen gezien wordt door mensen die toch al naar jouw product of jouw dienst op zoek waren. Je adverteert dus binnen jouw doelgroep en dat zal elke ondernemer als muziek in de oren klinken.

Een bezoeker met koopintenties!

Kies je voor Google Ads, dan heb je echt wat te kiezen. Er zijn diverse advertentiecampagnes te gebruiken die vervolgens in het Google zoeknetwerk, dit is boven de zoekresultaten, of op het Google Display Netwerk worden vertoond. Vervolgens heeft de gerichte bezoeker de keuze om p jouw advertentie te klikken en dat levert jou dus een bezoeker op jouw website op. Je krijgt dan niet zomaar een bezoeker, maar een bezoeker met koopintenties. En ook dat is iets wat elke ondernemer zoekt en wil.

Meer bezoekers naar de website lokken

Hoewel Google je dus de mogelijkheid geeft om binnen hun netwerk te adverteren, moet je wel zelf invulling geven aan de campagnes. Google levert de positie, de invulling is aan jezelf. Het uitkienen van een goede strategie en campagne is precisie- en maatwerk. Voor je aan de slag gaat moet je als bedrijf precies weten wat je wilt, wat jouw doelgroep is en wat je wilt communiceren. Vaak heeft een campagne als doel om vooral meer bezoekers naar de website te lokken.

Verschil tussen beeld- en tekstadvertenties

Je kunt zelf op verschillende manieren invulling geven aan Google Ads. In eerste instantie wordt vooral onderscheid gemaakt tussen beeld- en tekstadvertenties. Hierbij worden de beeldadvertenties doorgaans op het Google Display Netwerk getoond. Binnen het zoeknetwerk van Google wordt meestal gewerkt met tekstadvertenties, deze zie je vaak terugkeren boven de zoekresultaten. Als je kiest voor Google Ads, en wil je hier echt het maximale uithalen? Schakel dan altijd een specialist in. Dat bespaart jou als ondernemer heel veel tijd, tijd die je ongetwijfeld veel beter kunt benutten.