Intense media online
Image default
Offers

Dit is hoe een keyboard is ontstaan!

Wereldwijd zijn mensen bekend met het muziekinstrument; de keyboard. Een keyboard heeft een bijzondere geschiedenis waar weinig mensen bekend mee zijn. Veel mensen denken dat de piano de voorganger is van het keyboard, maar dit is niet zo. Het keyboard heeft haar eigen geschiedenis. Ben jij benieuwd naar de geschiedenis van het keyboard? Lees dan dit blogartikel, zodat jij weet waar het keyboard wel van af stamt.

De orgel

De historie van het keyboard ligt dus niet bij de piano. Dit klinkt gek voor sommige mensen omdat ze veel vergelijkingen hebben. De voorloper van het keyboard is de orgel. De orgel lijkt niet op een keyboard, maar het is toch echt waar! De orgel was een groot muziekinstrument en was moeilijk om te verplaatsen. Hiervoor werd er gezocht naar een oplossing zodat het makkelijker te verplaatsen was. In 1964 bouwde de Amerikaan Bob Moog de synthesizer. De synthesizer is de voorloper van het keyboard. De productie van keyboards was rond 1980 gestart. 

Ivoor

De toetsen van een orgel werden vroeger geproduceerd met ivoor. De handel in ivoor was eerst legaal, maar het werd later verboden. De handel in ivoor was een omstreden onderwerp, dus er moest gezocht worden naar een alternatief. Het alternatief van ivoor was hout met een laag kunststof. Dit was een goed alternatief omdat de handel in ivoor later werd verboden.

Het aantal toetsen op een keyboard

Als het gaat om keyboard zijn er verschillende soorten en maten. Ook het aantal toetsen verschilt per keyboard. Maar waarom is dit zo? Keyboards zijn gemaakt voor verschillende doelgroepen. Zo is een keyboard met 61 toetsen gemaakt voor degene die met beide handen wilt spelen. Ook voor keyboardlessen wordt een keyboard met 61 toetsen gebruikt. De keyboard met het minste aantal toetsen is een keyboard met 49 toetsen. Dit keyboard is voornamelijk gemaakt voor de jongere artiesten onder ons. Naast deze twee aantallen toetsen, heb je ook een keyboard met 54 toetsen en een keyboard met 88 toetsen.

MaxiAxi

Zoek jij naar een betrouwbare partner voor het aanschaffen van muziekinstrumenten? Neem dan een kijkje bij MaxiAxi. MaxiAxi heeft een ruim aanbod in muziekinstrumenten en andere consumentenelektronica. 

 

https://www.maxiaxi.com/