Intense media online
Image default
Household

De voordelen van het verhogen van je wasmachine met een stapelkit

Een wasmachine is standaard 60-70cm hoog en dat blijkt voor enkele mensen te laag. Door een wasmachine stapelkit of verhoger onder de wasmachine te plaatsen, zal de wasmachine dus hoger dan die 70 cm uitkomen. Lange mensen hebben in dit geval het voordeel dat ze bijvoorbeeld niet hoeven te bukken.

Het vervelende aan het doen van de was kan zijn dat:

  • Je veel reperterende bewegingen moet maken
  • Het eruit dragen van (natte) was een vrij zware taak kan zijn
  • Het combineren van een zware taak met een niet comfortabele houding kan desastreus uitpakken

Voordeel één houdt dus in dat de ergonomie is verbeterd.

Een woning in Nederland is meestal tussen de 60m2 en 120 m2. Kleiner of groter dan dit oppervlakte komt minder voor. De meeste mensen beschikken over voldoende woonruimte, maar vooral mensen met ene groot gezin of veel behoefte aan ruimte kunnen in problemen raken. Door een wasmachine verhoger te gebruiken, creëer je een extra lade. En in sommige gevallen zelfs twee lades, indien je twee wasmachines nodig hebt of een wasmachine en droger-combinatie hebt.

Voordeel twee houdt dus in dat je meer ruimte kan creëeren voor opbergruimte. Ruimte wat in Nederland steeds schaarser is geworden.

 

Tot slot biedt een wasmachine stapelkit een egaliserend effect, wat goed is tegen bijvoorbeeld geluidsoverlast en plaatsing op oneffen ondergrond. Want vaak worden wasmachines in een apart washok of zolder geplaatst waar het niet altijd even vanzelfsprekend is, dat de vloer volledig egaal is. De wasmachine kan dan niet recht worden geplaatst. De wasmachine verhoger maakt de vloer wellicht niet egaal. Maar het biedt wel extra stevigheid en egalisatie aan, ook voor de wasmachine.

Dennepark biedt als Nederlandse webshop alle soorten wasmachine verhogers die je nodig hebt. Voor elke situatie een geschikte wasmachine- of droger verhoger.

https://dennepark.nl/wasmachine-verhoger/