Intense media online
Image default
Recreation / Travel

De Dozenhal; een bewuste keuze

Bij de Dozenhal zijn we ons ervan bewust dat veel mensen karton zien als dozen wordt vaak gezien als verspilling. Echter, dit hoeft niet waar te zijn. Golfkarton wordt bijvoorbeeld voor 80% gemaakt van gerecycled materiaal, de overige 20% is maar nieuw karton.

Restmateriaal

Wist u dat karton vaak tot wel vijf keer opnieuw kan worden gerecycled? Uiteindelijk is het karton op, omdat dan de vezels te kort worden. Na meer dan vijf keer recyclen is het enige wat nog overblijft stof. Het nieuwe materiaal wat wordt toegevoegd aan het oude materiaal komt van bomen uit voornamelijk Scandinavië. Nu lijkt dat heel slecht, maar gelukkig worden er voor elke gekapte boom twee nieuwe bomen gepland in ecologisch beheerde bossen. Op die manier blijft de cirkel rond en zijn papierproducenten verzekerd van voldoende aanvoer.

Dozenhal voor een beter milieu

Bij de Dozenhal kunt u uw doos op maat bestellen. Dit is extra goed voor het milieu. Standaard afmetingen zijn namelijk gemiddeld wel 40% te groot! Dat leidt ertoe dat er extra opvulmateriaal moet worden gebruikt en er minder pakketten tegelijkertijd kunnen worden vervoerd. Op die manier is er extra transport nodig, waardoor de CO2 uitstoot wordt verhoogd. Met een doos op maat heeft u minder opvulmateriaal nodig. Dit zorgt er ook nog eens voor dat uw product in de doos minder risico loopt op beschadigingen.

Tweedehands

Wilt u toch nog beter denken om het milieu? Koop dan gebruikte dozen bij de Dozenhal. Wij kopen dozen in en selecteren de beste kwaliteit. Alle verpakkingsmaterialen die nog voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen, verkopen wij opnieuw. Niet alleen is dit erg goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee! De dozen die wij hiervoor gebruiken komen vaak uit een restpartij of een overproductie. U kunt ook zelf meewerken aan deze duurzame oplossing. Heeft u minimaal tien pallets aan dozen waar u niets meer mee doet? Gooi deze dan niet weg! Wij kopen deze namelijk graag van u over. Vul op onze website het verkoopformulier in en wij komen deze graag bij u ophalen. Samen houden we het milieu schoon!

Bekijk het assortiment met kartonnen dozen.