Intense media online
Image default
Recreation / Travel

Chiang Mai, een verborgen stad in Thailand

Thailand is een land dat erg veel te bieden heeft voor Westerlingen. Je wordt aan een nieuwe cultuur onderworpen die een geheel andere indruk geeft dan die in Nederland of de rest van Europa.

Een sfeer van algeheel collectivisme omarmt je en neemt je mee in een waanzinnig gevoel van euforie. In Thailand word je één met jezelf en met de mensen. In dit artikel bespreken we onze meest geliefde plek in Thailand, namelijk Chiang Mai.

Wat is er in Chiang Mai zoal te beleven, en waarom is het een must op onze lijst?

Mensen

Om te beginnen zijn de mensen bijzonder vriendelijk en geven deze je een geheel ander gevoel dan in Bangkok. De bevolking is hier een stuk minder hectisch en alles gaat wat meer op z’n gemak. Dit maakt Chiang Mai een heerlijke plek om bij te komen na een lange en uitputtende reis in Thailand.

Werk en toerisme

Wat je misschien nog niet wist is dat Chiang Mai ook een groot aantal Westerlingen huist die hier komen om te werken. Deze vreemde vogels gaan onder de naam digitale nomaden en combineren zo een verre reis met hun werk. Je zult ze vaak tegenkomen in de straatjes van Chiang Mai.

Mooie natuur

Naast dat de stad er mooi is en je er veel tempels kunt bezoeken en andere bezichtigen kunt doen is ook de natuur gelegen rondom Chiang Mai er bijzonder. Je kunt een scooter huren en zo de jungle verkennen die om de stad ligt. Ook is het een aanrader om het dorpje Pai eens te checken wanneer je er toch bent.

Wil je meer weten over reizen in Thailand en Chiang Mai, check dan het online reismagazine Reisbegeerte.nl Hier vind je veel inspirerende blogs en artikelen over wereldreizen.