Intense media online
Image default
Offers

Alles wat jij moet weten over een docking station

Werk jij op dit moment vanaf een laptop en begin je tegen steeds meer problemen aan te lopen? Zou je graag meerdere beeldschermen of een printer willen aansluiten, maar weet je niet hoe je dit moet doen? Of kom je iedere keer weer een USB-poort tekort, waardoor je continu met de aansluitingen loopt te goochelen? Dan hebben wij gelukkig dé oplossing voor jou: een docking station. In deze blog lees je meer over dit vernuftige apparaatje. Lees snel verder!

 

Wat is een docking station?

Een docking station is een klein maar vernuftig apparaatje dat je op je laptop kunt aansluiten. Nadat je je docking station aan je laptop hebt gekoppeld, kun je hier vervolgens verschillende soorten randapparatuur op aansluiten. Denk aan een extra beeldscherm (of twee!), een printer, een toetsenbord, et cetera. Het docking station zorgt er niet alleen voor dat de aangesloten apparaten met elkaar kunnen communiceren, het voorziet de apparaten ook nog eens van stroom. 

 

Welke verschillende soorten docking stations bestaan er?

Docking stations komen in verschillende soorten. Zo zijn mobiele docking stations handig voor onderweg en is een vast docking station meer geschikt wanneer je hem op een vaste werkplek wilt gaan gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk om erop te letten of het een universeel of een merkspecifiek docking station betreft. Merkspecifieke docking stations werken alleen in combinatie met een specifiek merk laptop en randapparatuur. Je kunt deze dus niet gebruiken voor het aansluiten van andere merken. Dit wil echter niet zeggen dat een universeel docking station wél geschikt is voor ieder merk en apparaat.

 

Wat zijn de voordelen van een docking station?

Het grootste voordeel van een docking station is dat je er eenvoudig meerdere apparaten op aan kunt sluiten. Vaak heeft een laptop een beperkt aantal aansluitmogelijkheden. Met een docking station worden die aansluitmogelijkheden flink uitgebreid. Vooral wanneer je USB-poorten tekort komt, is dit erg praktisch. Omdat de meeste docking stations jouw laptop en randapparatuur van stroom voorzien, heb je geen aparte adapters en kabels meer nodig. Zo ziet jouw werkplek er netjes opgeruimd en geordend uit!


https://azerty.nl/