Intense media online
Image default
Recreation / Travel

Beste hashtags voor Instagram

✅Ben je ook erg actief op Instagram een wil je eigenlijk door groeien met dit social media kanaal? Dan is het natuurlijk nodig om meer instagram volgers te krijgen. Dat krijg je in eerste instantie voor elkaar door te zorgen dat veel mensen je berichten zien en deze vervolgens liken of erop reageren. Als je dat laatste voor elkaar wil krijgen, moeten mensen je berichten natuurlijk wel onder ogen krijgen. En dan bedoelen we niet alleen de mensen die je pagina al volgen, maar juist ook gebruikers van Instagram die je nog niet volgen. Er zijn verschillende manieren om deze mensen in aanraking te brengen met de content die jij plaatst. Hashtags zijn daarvoor uitermate geschikt en worden dan ook veelvuldig gebruik om bepaalde posts populair te maken. Je moet er dan echter wel op een effectieve manier gebruik van maken. Wanneer je hashtags op de verkeerde manier gebruikt, werkt dat namelijk zelfs helemaal averechts. Maar wat zijn dan eigenlijk de beste hashtags voor Instagram? Met welke hashtags heb je het meeste bereik?

 

Hoeveel hashtags?

Voordat we gaan kijken naar wat de beste hashtags voor Instagram zijn, is het misschien verstandig om eerst te bespreken hoeveel hashtags je nodig hebt. Iedereen kent namelijk wel de berichten op Instagram die helemaal vol staan met hashtags. De andere kant zijn berichten waar helemaal geen hashtags in voorkomen. Beiden zijn totaal niet effectief. Hashtags zorgen ervoor dat je de vindbaarheid van je pagina vergroot en dat is bovendien ook nog eens goed voor je positie in zoekmachines. Een uitstekend idee dus! Maar dat betekent niet dat je zoveel mogelijk hashtags moet gebruiken. Wanneer het er teveel zijn, kun je wellicht er wel voor zorgen dat meer mensen je bericht zien, maar het wekt tegelijkertijd ook gigantisch veel irritatie op waardoor mensen het bericht overslaan en zeker geen kijkje op je account gaan nemen. Het is verstandig om bij een bericht te kiezen voor minimaal 2 en maximaal 6 verschillende hashtags.

 

Wat zijn de beste hashtags voor Instagram?

Allereerst is het heel belangrijk om te beseffen dat je relevante hashtags moet gebruiken. Je kunt natuurlijk wel standaard kiezen voor hashtags waar veel op gezocht wordt; wanneer mensen zien dat de hashtag helemaal niet bij je post past, zijn ze er al snel klaar mee. Om een voorbeeld te noemen: na een dagje strand op maandag een foto van die dag plaatsen met de hashtag #tbt heeft weinig nut. Toch is dat wel weer een relevante hashtag en wordt er op donderdag veel naar gezocht. Net zoals op maandag #motivationalmonday een goede hashtag is die bij heel veel verschillende post past. Kies voor dergelijke algemene thema hashtags gecombineerd met hashtags die gespecificeerd zijn richting de post die je plaatst. Ook andere algemene hashtags zoals #loveit #picoftheday en #selfe doen het vrijwel altijd erg goed.