Intense media online
Image default
Offers

Alles wat je moet weten over het verhuizen van je domeinnaam

Alles wat je moet weten over het verhuizen van je domeinnaam

Het verhuizen van je domeinnaam is iets wat je – waarschijnlijk – niet dagelijks doet. En daardoor kan het best gezien worden als een ingewikkeld iets. Misschien ben je niet tevreden over je huidige provider, of wil je gewoon een andere naam voor je website. Wat de reden ook is, in deze blog ontdek je alles over het verhuizen van jouw domeinnaam. Van de redenen en oorzaken tot de valkuilen en nadelen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

 

Redenen en oorzaken

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je jouw domeinnaam zou willen verhuizen. Misschien heb je bijvoorbeeld het idee dat je niet de juiste service krijgt van je huidige provider. Dit kan inhouden dat jouw website regelmatig offline is, of dat er technische problemen zijn waar je niet goed bij geholpen wordt. Ook kan het zijn dat je ontevreden bent over het gebruiksgemak van je huidige provider, en dat je graag naar een andere wilt overstappen. Daarnaast kan het zijn dat je gewoon behoefte hebt aan een nieuwe domeinnaam die beter past bij de inhoud van je website. Zo kun je later toch op een andere naam komen die beter overeenkomt met het imago en beeld dat je wilt creëren. 

 

De voordelen

Een domeinnaam verhuizen kent nogal wat voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld een betere service verwachten, wanneer je nu een provider kiest waar je wel tevreden over bent. Daarnaast kun je bij sommige providers profiteren van lagere prijzen of betere pakketten. Ook kan het zijn dat je door het gebruik van een nieuwe domeinnaam beter wordt gevonden in zoekmachines, waardoor meer mensen je website bezoeken. Het verhuizen van jouw domeinnaam is dus geen gekke keuze!

 

De mogelijke gevaren

Het verhuizen van je domeinnaam kan echter ook risico’s met zich meebrengen. Zo kan het zijn dat sommige links op je website niet meer werken, of dat je e-mail instellingen moeten worden aangepast. Ook kan het zijn dat sommige providers niet toestaan dat je jouw domeinnaam verhuist, of dat hier hoge kosten aan verbonden zijn. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren goed uitzoekt bij welke provider je wilt overstappen, en wat de kosten en risico’s zijn. Hiervoor is het van belang om contact op te nemen met de host provider, een persoon met ICT skills of zelf onderzoek te doen. 

 

De nadelen

Naast de valkuilen zijn er ook nog andere nadelen te noemen van het verhuizen van je domeinnaam. Zo kan het zijn dat je tijdelijk niet online bent, of dat je juist veel tijd kwijt bent aan het overzetten van je website en e-mailadressen. Ook kan het zijn dat je jouw verkeer en linkwaarde kwijtraakt, waardoor je weer opnieuw moet beginnen met het opbouwen van je website. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de voordelen en nadelen van het verhuizen van je domeinnaam.

 

https://www.oxilion.nl