Intense media online
Image default
Travel

3 tips voor SEO marketing

Zodra je een eigen website hebt, of van plant bent om er 1 op te zetten is de vraag; hoe krijg ik bezoekers op mijn website? Een vraag die onvermijdelijk langs komt. Op deze vraag is niet 1 antwoord te geven. Er zijn namelijk meerdere vormen van online marketing die je kunt inzetten om meer bezoekers naar je website te halen. 1 daarvan is SEO marketing. In dit artikel geven we 3 SEO marketing tips om mee te beginnen. 

Wat is SEO marketing

SEO staat voor search engine optimization. Ook wel zoekmachine-optimalisatie genoemd. Hieronder vallen alle inspanningen je verricht om een goede plek in de zoekresultaten van Google te behalen. Factoren als content, autoriteit en techniek zijn hierin erg belangrijk. 

Tip 1: Investeer in content

SEO specialisten roepen massaal: content is king! En dat is niet voor niets. Goede content is de ruggengraad van iedere SEO strategie. Zonder content ben je nergens. Onder content valt alle informatie die op een website staat. Dus ook video en audio (podcast). Content toevoegen aan een website is natuurlijk belangrijk om je bezoekers uit te leggen wat je doet of informatie te verstrekken. 

Bij het indexeren van een website kijkt Google ook kritisch naar de content op je website. Google gebruikt het om te kunnen begrijpen waar de website over gaat! Pas als Google goed begrijpt waar een pagina over gaat, kan het deze op een goede plak in de zoekresultaten plaatsen. 

Investeer in goede content, lever toegevoegde waarde, vertel iets nieuws en beantwoord dé vraag van je bezoekers. Tot slot is het van belang dat je tekst afstemt op de resultaten van je zoekwoordenonderzoek. 

Tip 2: start met een zoekwoordenonderzoek

Bij SEO is het belangrijk dat je goed begrijpt hoe mensen zoeken. Welke zoektermen gebruiken ze om informatie over jouw product of dienst te vinden? En welke zoektermen gebruiken ze om een product of dienst te kopen. Zodra je dit weet kun je de website daarop afstemmen. En de zoektermen verwerken in je tekst. Zorg er in ieder geval voor dat de belangrijkste zoektermen in de paginatitel en SEO titel staan. En verwerk ze een aantal keer in je tekst. 

Tip 3: Werk aan je autoriteit

Termen als backlinks, linkbuilding en autoriteit heb je vast wel eens voorbij horen komen. Toch gaat er maar bij weinig mensen lampje branden. Dit onderdeel binnen SEO is waarschijnlijk het meest ingewikkeld en daarom laten veel mensen het links liggen. Hier liggen dus kansen om je te onderscheiden.

De autoriteit van je website verhogen kan leiden tot betere rankings. Over het algemeen geeft Googel de voorkeur aan pagina met een hogere autoriteit. Een veel gebruikte manier om de autoriteit te verhogen is het inzetten van linkbuilding. Een manier om linkbuilding in te zetten is het aankopen van linkbuilding pakketten. Dit kun je o.a. doen bij seo-hulp.nl.