Waar kun je allemaal LED buitenverlichting plaatsen?Je hebt je huis waarschijnlijk al bijna volledig

Waar kun je allemaal LED buitenverlichting plaatsen?Je hebt je huis waarschijnlijk al bijna volledig

Waar kun je allemaal LED buitenverlichting plaatsen?Je hebt je huis waarschijnlijk al bijna volledig

Je hebt je huis waarschijnlijk al bijna volledig voorzien van LED lampen. De meeste mensen in Nederland zijn inmiddels om en hebben gewone gloei- of spaarlampen vervangen voor LED verlichting die niet alleen goedkoper is qua energieverbruik, maar ook nog eens milieuvriendelijker. Maar waarom zou je geen LED buitenverlichting gebruiken? Als je nog geen verlichting buiten hebt is dit je kans om je tuin te voorzien van LED lampen.

 

Denk bijvoorbeeld aan LED buitenverlichting onder de carport. Ideaal als je ’s avonds thuiskomt en wat extra licht nodig hebt. Koop LED lampen met een bewegingsmelder en je hoeft geen knop meer aan te raken. Zo zou je ook LED verlichting langs de oprit kunnen plaatsen dat door middel van een timer automatisch aan gaat.

 

Als je in het gelukkige bezit bent van een zwembad, kun je hier ook gebruik maken van LED buitenverlichting. Uiteraard kun je spotjes om het zwembad heen plaatsen. Maar je kunt zelfs in het zwembad verlichting verwerken. Denk hierbij natuurlijk wel aan de volledige waterdichtheid van de armaturen.

 

LED lampen worden niet alleen voor sfeer of decoratie geplaatst. Er is ook LED buitenverlichting dat dienst kan doen als extra veiligheidsmiddel. LED schijnwerpers worden op een bouwplaats gebruikt als verlichting tijdens werkzaamheden, maar deze kunnen in combinatie met een bewegingsmelder ook goed gebruikt worden tegen ongenode gasten. Die staan niet graag in de schijnwerpers.

 

Dit zijn natuurlijk slechts een paar ideeën om LED buitenverlichting te plaatsen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Houd rekening met een goede waterdichtheid (of spatwaterdicht onder een luifel), dan kun je je helemaal uitleven met LED lampen buitenshuis. Dit kun je herkennen aan de IP normering die hierbij vermeld staat. Kijk naar IP65 of IP67, dat is volledig waterdicht.

https://www.leds-depot.be/buitenverlichting.html